Η Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως.
 
001Εξέχουσα τιμή αποτελεί για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, αλλά και για την ενορία Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων η μεταφορά στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Το ιστορικό αυτό γεγονός συντελείται κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου προς τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο να μεταφερθεί η Αγία Βαρβάρα προς ευλογία και αγιασμό του φιλοχρίστου λαού της Καλαμαριάς επί μία εβδομάδα στον Ιερό Ναό Τιμίων Ταξιαρχών.

Η παράκληση αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου έγινε ασμένως ομοφώνως αποδεκτή από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μαζί με τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γραδούλα την μετέφεραν στην Καλαμαριά την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα.

Κατά την διάρκεια της εκεί παρουσίας της Τιμίας Κάρας θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την Θεία Λειτουργία την ημέρα πανηγύρεως του Ναού, προεξάρχοντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Εμφανίσεις: 1906