ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της ενορίας μας για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Νάση. Στο κήρυγμά του ο πατέρας Χρυσόστομος μίλησε για την «ανάγκη προετοιμασίας του καθενός μας, κυρίως πνευματικά, προκειμένου να μπορέσει να δεχθεί τη Θεία Χάρη, όπως η Παναγία μας προετοιμάστηκε προκειμένου να φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα ημών Ιησού Χριστό».

Το πρωί της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αλέξιος χοροστάτησε στον όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου παρουσία Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών της πόλεώς μας.

Στο δεξιό αναλόγιο υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου του Ναού μας κ. Ευθυμίου Σπύρου έψαλλαν μελωδικά οι πρωτοψάλτες κ. Παναγιώτης Καλαμπάκας, Χρήστος Ψάλλας, Αθανάσιος Καράσης και οι ιεροψάλτες Κωνσταντίνος Ευαγγελακόπουλος, Νεκτάριος Παιδής, Χρήστος Μαγουλιώτης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ζούκας Βασίλειος και Χαράλαμπος Αργυρόπουλος.

Την χοραρχία του αριστερού αναλογίου είχε ο Λαμπαδάριος του Ναού μας κ. Γρηγόριος Κορκακάκης, συνεπικουρούμενος από τους πρωτοψάλτες κ. Νέστορα Κόκκοβα, Γεώργιο Μπομπόκα και τους ιεροψάλτες Απόστολο Μόναχο και Αλέξιο Θωμά.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης καθώς και Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 


Εμφανίσεις: 2642