Συγκίνησε η 4η Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά την 4η Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, και ώρα 8:00 μ.μ. υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν η Χορωδία Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Πολ. Τύμπα Διευθυνντή της Σχολής και η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Καινοτομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Άννα Τουρτούνη.

Η συναυλία περιελάμβανε Πασχαλινούς ύμνους και αποσπάσματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας στο πλαίσιο της εορτής του Πάσχα.

Χορωδία Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

1. Κάλαντα Λαζάρου Θεσσαλίας, ήχος α΄. (Καταγραφή π. Αθ. Τύμπας).

2. Αλληλούια, Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, ήχος πλ. δ΄ τρίφωνος, μέλος Κων/νου Πρίγγου.

3. Τον νυμφώνα Σου βλέπω. Εξαποστειλάριο όρθρου Μεγ. Δευτέρας, Μεγ. Τρίτης, Μεγ. Τετάρτης, μέλος Γεωργίου Ραιδεστηνού (†1889), ήχος πλ. δ΄ τρίφωνος.

4. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου. Δοξαστικόν ιδιόμελον του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης, μέλος Κων/νου Πρίγγου, ήχος πλ. β΄.

5. Η ζωή εν τάφω. Άξιον εστί. Αι γενεαί πάσαι. Μεγαλυνάρια όρθρου Μεγ. Σαββάτου, μέλος Γεωργίου Ραιδεστηνού (†1889). Α΄ και Β΄ Στάση ήχος πλ. α΄, Γ΄ Στάση ήχος γ΄.

6. Τον Κύριον υμνείτε. Ύμνος των τριών παίδων, εσπερινός Αναστάσεως, ήχος α΄.

Ανάμεσα στους ύμνους ακούστηκαν κείμενα των: Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ηλία Μηνιάτη, Θ. Θεοφυλάκτου.

Εκφώνησε η μαθήτρια Έλενα Ράγγου.

Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

1. Αλλελούια, Κανόνας

2. Αγαλλιάσθε Δίκαιοι, Λειτουργικός Ύμνος (Διασκ. Vivian G. Cardwell). Χορωδιακά από το έργο “Missa Greca II” του Δ. Παπαποστόλου

3. Κύριε Ελέησον

4. Ταίς Πρεσβείαις

5. Χερουβικός Ύμνος

6. Άγιος Άγιος

7. Σε Υμνούμεν

8. Άξιον Εστί

9. Εις Άγιος

10. Αινείτε Τον Κύριον

11. Είδομεν το Φως

Η συναυλία έκλεισε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσόστομο Νάση ο οποίος μετέφερε της Πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Εμφανίσεις: 2858