ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ (2012)

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Αγίας επί της οδού Καραϊσκάκη 2.

Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΑΛΕΞΙΟΥ. Μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Ειρήνης, αλλά ανακοινώνοντας και την επίσημη αγιοκατάταξη του Αγίου Εφραίμ του εκ Τρικάλων καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος. Στο τέλος ευχήθηκε καταλλήλως στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Τρικάλων που τιμούν την Αγία Ειρήνη ως Προστάτιδα.

Αργά το βράδυ εψάλλει και η Παράκληση της Αγίας και η προσέλευση του κόσμου ήταν άκρως συγκινητική.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρθολομαίου Ιατρίδη, συλειτουργούντων των εφημερίων του ναού Πρωτ. Στεφάνου Ντάκου και Πρωτ. Γεωργίου Γραδούλα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλλει η παράκληση της Αγίας Ειρήνης.

Κατά τον διήμερο εορτασμό πλήθος ενοριτών, και όχι μόνο, συνέρευσαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, αλλά και να επικαλεσθούν τις πρεσβείες της Αγίας.

 

Στην συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πανήγυρη.

Εμφανίσεις: 2378