Χιτώνας Αγάπης. Συνεχίζεται η δωρεάν διανομή ρούχων στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

[sigplus] Κρίσιμο σφάλμα: Ο φάκελος εικόνων Anakoinoseis/hitonas_agapis υποτίθεται πως είναι μια σχετική διαδρομή προς τον βασικό φάκελο εικόνων όπως έχει οριστεί στον πίνακα διαχείρισης.

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα δωρεάν διανομής ρούχων στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων. Από την νέα αυτή δραστηριότητα της ενορίας, που φέρει τον τίτλο «Χιτώνας Αγάπης», έχουν ήδη ωφεληθεί πάνω από εκατό οικογένειες της πόλεως των Τρικάλων και των χωριών.

Ως γνωστόν διανέμονται καθημερινά σε στεγασμένο χώρο στα προπύλαια του Ναού δωρεάν καθαρά και σε καλή κατάσταση ρούχα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ρούχα παιδικά, ανδρικά και γυναικεία.

Σε δηλώσεις του ο εμπνευστής και υπεύθυνος του Χιτώνα Αγάπης Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας μας ανέφερε: «καθημερινά η προσέλευση ανθρώπων που έχουν ανάγκη ένδυσης είναι πολύ μεγάλη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται και επιλέγουν ρούχα για τους ίδιους ή για την οικογένειά τους. Έλληνες και μετανάστες αδελφοί μας που δυστυχώς η οικονομική κρίση τους έχει αγγίξει και στερούνται ακόμη και τον ρουχισμό τους.

Η ενορία μας ανοίγει μια αγκαλιά αγάπης και με πολύ διάκριση προσπαθεί να κάνει πράξη το Ευαγγελικό χωρίο «γυμνός ἥμην, καί περιεβάλετέ με». Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους αδελφούς που θέλουν να προμηθευτούν δωρεάν ρούχα, είτε μένουν στην πόλη των Τρικάλων είτε σε κάποιο χωριό, να προσέρχονται καθημερινά στον Ιερό Ναό και ελεύθερα να επιλέγουν τα ρούχα που θέλουν.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι στην παρούσα φάση γίνετε μόνο διανομή και όχι συλλογή ρούχων από άτομα που θέλουν να προσφέρουν. Όταν θα ξαναρχίσει η συλλογή ρούχων θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε.

Επίσης παρακαλώ θερμά να μην αφήνουν οι συμπολίτες ρουχισμό στον Ναό της Αγίας Σοφίας στην πλατεία ΟΤΕ, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, διότι ο χώρος δεν προφυλάσσεται από καιρικές συνθήκες και τα ρούχα πάνε χαμένα».

Ο Χιτώνας Αγάπης λειτουργεί καθημερινά μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί 10-12 και το απόγευμα 5-6. Την Κυριακή μόνο το πρωί 11-12. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν τις ίδιες ώρες στο τηλέφωνο του Ναού 2431033671 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ναού στην διεύθυνση www.panagiaepiskepsi.gr.


{gallery}Anakoinoseis/hitonas_agapis{/gallery}

Εκτύπωση