ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ (2013)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην πόλη τον Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας στην οδό Καραϊσκάκη 2 πλησίον των Δικαστηρίων. Λόγω της εορτής του Αγίου Πάσχα το οποίο εορτάσθηκε φέτος την 5ην Μαΐου, η εορτή και Πανήγυρις της Αγίας μεταφέρθηκε την 7ην Μαΐου

Την παραμονή το βράδυ 6 Μαΐου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία παρουσία στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της πόλεως. Την αρτοκλασία προσέφερε όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Τρικάλων, αφού η Αγία Ειρήνη είναι προστάτης και βοηθός. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας. Με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε σε απτές αποδείξεις της Αναστάσεως του Κυρίου αναφέροντας πολλά παραδείγματα.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Ντάκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας αναλύοντας τον βίο της Αγίας Ειρήνης.
Εκτύπωση   Email