ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ1 ΕΩΣ 7/12

Αγαπητοί Ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας,

 
01122020Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, συντασσομένη με τις Διατάξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού COVID-19, και δεδομένης της σοβαροτάτης καταστάσεως, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο κόσμος, και προς αποφυγήν περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων, ανακοινώνει προς όλους τα κάτωθι:

1) Ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως θα παραμένει καθημερινά ανοικτός 7:30-10 το πρωί και 4:30-7:30 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πιστοί θα προσέρχονται για Θεία Μετάληψη και αντίδωρο στον Ιερό Ναό έως και μισή ώρα μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας.

Κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού και είναι απαραίτητη η τήρηση της αποστάσεως του ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ όσων αναμένουν. Σε εμφανές σημείο τού Ιερού Ναού υπάρχει ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής. Στην έξοδο του Ιερού Ναού υπάρχει ειδικός κάδος για την απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής.

2) Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης θα παραμένει ανοικτό κανονικά 8-14 το πρωί και 4:30-7:30 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Δεν θα τελείται καμία Ακολουθία.

3) Οι Ιερείς θα τελούν κατ’ ιδίαν κάθε απόγευμα εναλλάξ την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ» και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας ενώπιον της Τιμίας Κάρας που φυλάσσεται στο Ναό μας, χωρίς την παρουσία πιστών. Η προσευχή είναι το ισχυρότατο όπλο της Αγίας μας Εκκλησίας έναντι πάσης λοιμικής νόσου και ασθενείας και παντός κινδύνου.

4) Οι καμπάνες θα ηχούν όχι προς προσκλητήριο πιστών, αλλά ως μαρτυρία ότι η Εκκλησία επαγρυπνεί και προσεύχεται! Από τώρα, και για όσο θελήσει ο Θεός, θα κτυπάμε την καμπάνα, για να δίνουμε σύνθημα σε όσους από μας θέλουμε, να κάνουμε το σπίτι μας Εκκλησία. Να ανάβουμε το καντηλάκι μας, το θυμιατό μας, να διαβάζουμε το Λόγο του Θεού, να γονατίζουμε και να προσευχόμαστε θερμά, μαζί με τους οικείους μας, για όλο τον κόσμο.

5) Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα τελείται, προς αποφυγή συνωστισμού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο του Ναού 2431033671 τις ώρες που αναφέραμε πως θα είναι ανοικτός.

6) Αναβάλλονται προσωρινώς όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου.

7) Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου με εννέα (9) άτομα.

8) Καλούνται, επίσης, όσοι μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020 οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο τηλεφωνικά, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.

9) Από το κανάλι της ενορίας Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων: https://www.youtube.com/channel/UCi4H2HHwMX1QKlnkIH21y7w κάθε Κυριακή πρωί θα μεταδίδεται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από 8:00-10:00.

10) Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 FM θα αναμεταδίδονται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Επίσης το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV10 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση από διαφόρους Ναούς της πόλεως Ακολουθίες.

11) Υπενθυμίζουμε ότι κάθε βράδυ 10:00 -10:15 μ.μ. αναπέμπουμε, ο καθένας από το σπίτι του, προσευχές και δεήσεις προς τον φιλάνθρωπο Θεό υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού.

12) Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα  ή σακχαρώδη διαβήτη  ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.

Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος η «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» να πρεσβεύει προς τον Κύριό μας για όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ της πανδημίας.

Εμφανίσεις: 542