ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

24122020Αγαπητοί Ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας

Τις μεγάλες εορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων επιτρέπεται και πάλι η παρουσία πιστών στα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις, η τήρηση των οποίων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη συνεπεία της υπ᾿ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.80588 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6.4.2020), των Αποφάσεων της Δ.Ι.Σ. της 15ης Δεκεμβρίου 2020 και του Εγκύκλιο Σημείωμα 951/15.12.2020 της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για την αποφυγή του συνωστισμού των πιστών και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19:

1) Ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως θα παραμένει καθημερινά ανοικτός 7:30-10 το πρωί και 5-7 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών (εκτός Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων). Οι πιστοί θα προσέρχονται για Θεία Μετάληψη και αντίδωρο στον Ιερό Ναό έως και μισή ώρα μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας.

2) Ο συνολικός αριθμός των πιστών, οι οποίοι μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα εντός τού Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως είναι εικοσιπέντε (25) πρόσωπα.

3) Στην είσοδο του Ιερού Ναού μας αριστερά, πριν το Παγκάρι, υπάρχει σταθμός αντισηπτικών/απολυμαντικών, προκειμένου όσοι πιστοί μπαίνουν να τηρούν απαραίτητα την υποχρεωτική για όλους διαδικασία απολυμάνσεως των χεριών. Ακόμα έχει τοποθετηθεί σε τραπεζάκι ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής (χάρτινες πετσέτες, πλαστική σακούλα κ.λπ.) προς χρήση των πιστών.

4) Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό, οι πιστοί, με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα, την οποία ασφαλώς και θα αφαιρούν προσερχόμενοι στην Θεία Μετάληψη. Αν η μάσκα έρθει σε επαφή με τα χείλη μετά τη Θεία Κοινωνία δεν την πετάμε, αλλά την καίμε.

5) Η καθαριότητα των επιφανειών των Αγίων Εικόνων, θα γίνεται τακτικά κυρίως με τη χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

6) Κατά την προσέλευση στη Θεία Μετάληψη στον Ιερό Ναό μας, θα προσέρχονται οι πιστοί χωρίς να βιάζονται, (Δεξιά και Αριστερά ως συνήθως), κρατώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η αποχώρηση θα γίνεται από το μεσαίο κλίτος.

7) Η διανομή του αντιδώρου, του άρτου, κ.λπ. ευλογιών θα γίνετε στην έξοδο του Ναού.

8) Θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες. Χριστούγεννα: η πρώτη 5:30-8:30 π.μ. και η δεύτερη 9:00-10:30 π.μ., Πρωτοχρονιά: η πρώτη 7:15-9:00 π.μ. και η δεύτερη 9:30-11:00 π.μ και Θεοφάνεια: η πρώτη 7:00-9:00 π.μ. και η δεύτερη 9:30-11:00 π.μ.

9) Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης θα παραμένει ανοικτό κανονικά 8-14 το μεσημέρι και 4:30-7:30 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Δεν θα τελείται καμία Ακολουθία.

10) Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου με εννέα (9) άτομα.

11) Καλούνται, επίσης όσοι οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο τηλεφωνικά, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.

12) Από το κανάλι της ενορίας Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων στο YouTube: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα μεταδίδονται οι περισσότερες Ακολουθίες του Δωδεκαημέρου.

13) Εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 FM και διαδικτυακά θα αναμεταδίδονται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Επίσης το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV10 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση από διαφόρους Ναούς της πόλεως Ακολουθίες.

14) Υπενθυμίζουμε ότι κάθε βράδυ 9:00 -9:15 μ.μ. αναπέμπουμε, ο καθένας από το σπίτι του, προσευχές και δεήσεις προς τον φιλάνθρωπο Θεό υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού.

15) Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα  ή σακχαρώδη διαβήτη  ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.

Αδελφοί μου,

Επειδή σεβόμαστε τα όσα όρισε η πολιτεία, παρακαλούμε να μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Σας περιμένουμε με χαρά.

Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος η «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» να πρεσβεύει προς τον Τεχθέντα Κύριό μας για όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ της πανδημίας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Εκτύπωση