ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

19012021Αγαπητοί Ενορίτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού μας καλή και ευλογημένη Χρονιά!
Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται και πάλι η παρουσία πιστών στα Ιερά Μυστήρια και τις Ιερές Ακολουθίες των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις, οι οποίες θα ισχύσουν μέχρι νεοτέρας, η τήρηση των οποίων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη με την υπ᾿ αριθ. Δ1α/Γ.Π. Οικ.: 3060/1512021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β΄ 89/1612021), για την αποφυγή του συνωστισμού των πιστών και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19:

1) Ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως θα παραμένει καθημερινά ανοικτός 7:30-10 το πρωί και 5-7 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης.

2) Ο συνολικός αριθμός των πιστών, οι οποίοι μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα εντός τού Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως είναι τριανταπέντε (35) πρόσωπα.

3) Κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού και είναι απαραίτητη η τήρηση της αποστάσεως του ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ όσων αναμένουν. Σε εμφανές σημείο τού Ιερού Ναού υπάρχει ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής. Στην έξοδο του Ιερού Ναού υπάρχει ειδικός κάδος για την απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής.

4) Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό, οι πιστοί, με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα, την οποία ασφαλώς και θα αφαιρούν προσερχόμενοι στην Θεία Μετάληψη. Αν η μάσκα έρθει σε επαφή με τα χείλη μετά τη Θεία Κοινωνία δεν την πετάμε, αλλά την καίμε.

5) Η καθαριότητα των επιφανειών των Αγίων Εικόνων, θα γίνεται τακτικά κυρίως με την χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

6) Κατά την προσέλευση στην Θεία Μετάληψη στον Ιερό Ναό μας, θα προσέρχονται οι πιστοί χωρίς να βιάζονται, (Δεξιά και Αριστερά ως συνήθως), κρατώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η αποχώρηση θα γίνεται από το μεσαίο κλίτος.

7) Την ίδια τάξη θα τηρούμε κατά την διανομή του αντιδώρου, του άρτου, κ.λπ. ευλογιών.

8) Κάθε Κυριακή θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη 7:30-9:00 π.μ. και η δεύτερη 9:30-10:30 π.μ. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές, να μετέχουν στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

9) Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης θα παραμένει ανοικτό κανονικά 8-13 το μεσημέρι και 4:30-7:30 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Δεν θα τελείται καμία Ακολουθία.

10) Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα τελείται, προς αποφυγή συνωστισμού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο του Ναού 2431033671 τις ώρες που αναφέραμε πως θα είναι ανοικτός ο Ναός.

11) Όσον αφορά στην τέλεση Ιερών Μυστηρίων Γάμου, Βαπτίσεως και Εξοδίων Ακολουθιών, ισχύουν όσα παραπάνω προβλέπονται σχετικά με την προσέλευση πιστών, ενώ τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του Ιερού Ναού, σύμφωνα με προγενέστερη Συνοδική απόφαση και είναι απαραίτητη η επιλογή της λιτότητος και απλότητος, όσον αφορά στους στολισμούς των Ιερών Ναών.

Αδελφοί μου,

Επειδή σεβόμαστε τα όσα όρισε η πολιτεία, παρακαλούμε να μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Σας περιμένουμε με χαρά.

Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι και γενικά πρόσωπα που παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.

Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος η «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» να πρεσβεύει προς τον Κύριό μας για όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ της πανδημίας.

Εμφανίσεις: 513