Τίμησαν την Παναγία «Επίσκεψη» στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τρικάλων

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά την Κυριακή των Μυροφόρων η  Σύναξη της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και είναι από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσαν θαυμάσια μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Πριν το τέλος του Εσπερινού, μετά την προσφώνηση του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα στενά της περιοχής του Βαρουσίου με κατεύθυνση την Πλατεία Αριστοτέλη Αντωνίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το ύψωμα προς την τιμή της Παναγίας.


Εκτύπωση   Email