Η Εξόδιος ακολουθία του π. Στεφάνου Ντάκου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Στεφάνου Ντάκου, Επιτίμου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και πρώην εφημερίου του ανωτέρου Ιερού Ναού.

Νωρίτερα το πρωί ο συμπρεσβύτερός του για πολλά έτη Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας και κληρικοί της πόλεως και των χωρίων.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας ομίλησε εκ μέρους των ενοριτών της Παναγίας Επισκέψεως.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας κατά τον επικήδειο λόγο του εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Στεφάνου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, που όπως είπε, αφιερωμένος στο Θεό, προσέφερε τεράστιο πνευματικό έργο στην ενορία του, στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή του μακαριστού π. Στεφάνου έγινε, σύμφωνα με επιθυμία του, όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νομής.


Εκτύπωση   Email