Εορτή Αγίας Βαρβάρας στην πόλη των Τρικάλων και το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην πόλη των Τρικάλων.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη της Αγίας Μάρτυρος του Χριστού.

Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως τελέσθηκε και το διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Κατά την ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ανέφερε πως ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος διηύθυνε το αξίωμά του με μεγάλη πίστη και αφοσίωση. Τα προσόντα του ως Αρχιερέως και Ανθρώπου, του παραχωρούν μια ανώτερη θέση στην σύγχρονη Εκκλησιαστική Ιστορία και στις ψυχές όλων μας. Ο Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος υπήρξε όντως ο Άνθρωπος του Θεού.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και ευχήθηκε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και κυρίως στην Πρόεδρο και τα Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Τρικάλων «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».

Από ιδρύσεως της Αδελφότητος η εορτή αυτή πραγματοποιείται στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Ακολούθησε, κατά το ειωθός, παραδοσιακό κέρασμα στα γραφεία της Αδελφότητος.


Εκτύπωση   Email