ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Σε μια κατάμεστη από παιδιά αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου το απόγευμα η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξίου οι νέοι και νέες των νεανικών συνάξεως έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από τραγούδια και χορούς που απέδωσαν θαυμάσια.

Η εορτή άρχισε με το απολυτίκιο του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ανέγνωσε ο Διάκονος Αλέξιος Κανίνας.

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε ο κ. Ζαχαρίας Ζάχος και με εμπνευσμένα σχόλια ανέλυε το κάθε τι που θα παρακολουθούσε το πολυπληθές κοινό.

Στην συνέχεια η χορωδία και η πολυμελής ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής απέδωσε θαυμάσιους ύμνους και τραγούδια υπό την διεύθυνση του Μουσικού και καθηγητού της Σχολής κ. Νεκταρίου Παπαγεωργίου.

Ακολούθως η χορωδία της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Λεωνίδα Πλαστάρα τραγούδησε διάφορα παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.

Η μαθήτρια Χριστίνα-Νεκταρία Ταμπάκη ανέγνωσε ένα σατιρικό κείμενο και σκόρπισε πολλά χαμόγελα μέσα στην αίθουσα.

Τον λόγο είχαν στην συνέχεια τα χορευτικά τμήματα. Συμμετείχαν τα Κατηχητικά Σχολεία Αγίου Αθανασίου Μπάρας, Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, Πετρωτού, Πυργετού και Φλαμουλίου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Νικόλαος Χαντζιάρας και Αθανάσιος Τύμπας με την βοήθεια όλων των στελεχών του τομέα νεότητος της Μητροπόλεως.