diax30
Triodio

Η ενορία Παναγίας Επισκέψεως διοργανώνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 απογευματινή εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου...

aithmata demo

aithmata demo

aithmata demo

aithmata demo

aithmata demo

aithmata demo

aithmata demo

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη
26 Φεβρουαρίου

Πορφυρίου, Φωτεινής

paidia

Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού

Ο νομπελίστας ποιητής Γ. Σεφέρης έγραψε: «Τα γράμματα είναι από τις πιο ευγενικές ασκήσεις και από τους πιο υψηλούς πόθους του ανθρώπου. Η παιδεία είναι ο κυβερνήτης του βίου. Υπάρχει μια καλή παιδεία εκείνη που ελευθερώνει και βοηθά τον άνθρωπο και μια κακή παιδεία, εκείνη που διαστρέφει και αποστεγνώνει και είναι μία βιομηχανία που παράγει τους ψευτομορφωμένους και τους νεόπλουτους της μάθησης, που έχουν την κίβδηλη ευγένεια με τους νεόπλουτους του χρήματος».

Δυστυχώς, σήμερα, τα σχολεία μας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παράγουν βίδες και γρανάζια για το παγκόσμιο σύστημα παραγωγής χρήματος. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας λίγοι δάσκαλοι και καθηγητές που αγωνίζονται όχι μόνον να μεταδίδουν την υγιή πνευματική γνώση στα παιδιά μας αλλά φροντίζουν και για τη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Μπορούν τα παιδιά να γίνουν ευτυχισμένα στη ζωή τους χωρίς τις αρετές της ψυχής; Ποιος μιλά σήμερα στα παιδιά μας για την αγάπη προς το Θεό και τον πλησίον, την ταπείνωση, την αγνότητα, την ειλικρίνεια, την ελεημοσύνη, την απλότητα, το σεβασμό, την δικαιοσύνη, την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια; «Τα άθεα γράμματα κόψανε το δρόμο του έθνους και τα ’μποδάνε να χαρεί τη λευτεριά του». Πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος αυτός τους Παπουλάκου που ειπώθηκε λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους!

Οι άνδρες για να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο τρέχουμε και ρωτάμε τα χαρακτηριστικά του από εταιρεία σε εταιρεία, το ίδιο κάνουν και οι γυναίκες για να αγοράσουν ένα φόρεμα. Πόσο ρωτούμε όμως και ψάχνουμε ως γονείς για την ποιότητα και το χαρακτήρα των καθηγητών των παιδιών μας στο φροντιστήριο των Αγγλικών, στο ωδείο όπου θα μάθει κάποιο όργανο, στην ακαδημία ποδοσφαίρου και στις άλλες δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχει για ένα ολόκληρο σχολικό έτος;

Δεν πρέπει σε όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες να κοιτούμε μόνο το χρηματικό ποσό αλλά και την πνευματικότητα των προσώπων που θα παιδαγωγήσουν τα παιδιά μας. Εάν δεν έχουν τις ίδιες ηθικές αρχές που εμείς σεβόμαστε ας χτυπήσουμε κάποια άλλη πόρτα.

Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει: «εάν γαρ κυρίους παιδαγωγούς έχητε εν Χριστώ, αλλ’ ου πολλούς πατέρας». Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα δώσουν χρήσιμες γνώσεις στα παιδιά μας για τις δυσκολίες της ζωής, όμως υπάρχουν και οι « Πατέρες», οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να γίνουν Άγιοι. Ψηλός ο στόχος; Όποιος θέλει ας τον διαλέξει. Άλλος βλέπει κοντά, άλλος κοιτά μακριά. Άλλος κοιτά τις υλικές απολαύσεις της ζωής, άλλος τις πνευματικές.

Ας μην λησμονήσουμε ότι η σωτηρία της ψυχής των παιδιών μας είναι δύσκολο και σπουδαίο πράγμα. Η ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν συμμετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, που είναι η μοναδική τροφή της ψυχής, οι γονείς, τα παιδιά αλλά και οι διάφοροι εκπαιδευτικοί που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους μας!

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων 21.11.2019

Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων 20.11.2019

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας 4-11-2019

Δοξολογία για τα Ελευθέρια Πόλεως Τρικάλων στον Ι. Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων 25.9.2019

Η Θεία Λειτουργία για τα Ελευθέρια Πόλεως Τρικάλων στο Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων 25.8.2019

Η πόλη του Πειραιά υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Εσπερινός εορτής Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Λαμπρός ο Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ